Esimene nädal

Esimesel päeval meile tutvustati kooli. Saime teada, kus miskit asub. Päeva teises pooles saime lähemalt uurida Roskildet, kus me peatume. Külastasime kirikut, kuhu on maetud kõik Taani kuningad. Peale kiriku külastust saime iseseisvalt linnas ringi vaadata.
Teisipäeva alustasime sellega, et saime kätte oma praktikariided. Tundi tuleb alati minna puhaste riietega. Peale selle rääkis õpetaja meie hügieenist. Võrreldes Eestiga on siin natuke leebem hügieen. Hiljem saime lähemalt tuttavaks teiste praktikantidega Lätist ja Leedust.
Kolmanda päev teemaks oli Taani mandlikook. Selle tegemiseks on vaja kolme koostisosa: martsipan; suhkur ja munavalge. Esmalt tuleb munavalge ja suhkur omavahel vahusajas ära segada. Kui mass on segunenud siis lisada pool kogust martsipani. Hiljem, kui mass segunenud, lisada ülejäänud martsipan. Koogi tegemiseks tuleb saadud mass jagada üheksaks tükiks nii, et kõige alumisele kõige rohkem ja kõige pealmisele kõige vähem. Kooki kokku pannes ja kaunistades tuleb kasutada valget glasuuri. Lisaks kaunistasime kooki šokolaadist kaunistusete ja lippudega.
Neljapäeval tegime hard candy`t. Kommide tegemiseks läheb vaja suhkrut, vett ja glükoosi. Koostisosad tuleb panna potti ja keeta 142 kraadini. Kommide tegemisel saime ise valida, mis maitsega komme me tahame. Kommide tegemisel läheb vaja kiireid ja osavaid käsi, kuna mass kivistub üsna kiiresi.
Nädala viimasel praktikapäeval tegime pärmi-lehttaignat. Siin tehakse seda teisiti. Kõik toorained peavad olema külmad, et pärm ei paisuks. Oluline on see, mis järjekorras toorained katlasse paned. Kõik kolm kihistust tehakse järjest(taignal ei lasta vahepeal puhata). Samuti see, et siin jagatakse taigen mitmeks osaks, et hiljem oleks parem taignat lahti rullida.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Taani praktika alaku!!

Taani teine nädal/ Denmark second week

Taani esimene nädal/Denmark first week