Almond cake and hard candy bakery

Esimesel praktika tunnil tegime almond cake ehk kransekage. Kransekage on Taanis populaarne kook vana-aastaõhtul, kuid ka teistel tähtpäevadel. Koogi tegemiseks tuli munavalge ja suhkur ära vahustada. Vahustataud segule lisada juurde ära tükeldatud martsipan ja segada nii kaua kuni on tekkinud ühtlane mass. Mass tuli käte vahel rullida pikaks ribaks ja joonise järgi lõigata 8 erisuurust tükki ning need vormida rõngasteks ja ära küpsetada. Samal ajal kui martsipan küpses ahjus tegime valmis šokolaadist kaunistused ja glasuuri.
Koogi kokkupanekuks tuli rõngad suuruse järgi üksteise peale panna ja küljed glasuuriga kaunistada ning pärast kaunistustega  ära kaunistada.



Kommide tegemiseks tuli suhkur, vesi ja glükoos keeta 142°C - ni. Lisada sidrunhapet ning valada silikoon matile. Kuumale massile panna rohkesti aroomi ning natukene värvi. Segada läbi ning matiga vajutada nii kaua kuni enam ei kleepu. Vormida piklikuks ning tükeldada kääridega.


Annika

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Taani praktika alaku!!

Taani teine nädal/ Denmark second week

Taani esimene nädal/Denmark first week